Avatar

On Air

Ράδιο Θήβα

Άνοιγμα Μέρκελ προς τους Σοσιαλδημοκράτες εν όψει διαπραγματεύσεων

By Δημοσιευμένο Νοεμβρίου 27, 2017

Έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, εν όψει της συνάντησή της με τον Μάρτιν Σουλτς την ερχόμενη Πέμπτη. Η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στα γερμανικά ΜΜΕ δήλωσε ότι «δεσμεύεται σε σε ειλικρινείς και σοβαρές συνομιλίες, καθώς έχει στόχο να καταστούν επιτυχείς».

Η Άνγκελα Μέρκελ, που μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με του Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, πιέζεται να σχηματίσει κυβέρνηση λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο τις εσωτερικές συνθήκες και την άνοδο του ακροδεξιού AfD, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι οι Χριστανοδημοκράτες (CDU) και οι σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) είναι έτοιμοι «να αναλάβουν την ευθύνη» να ξανακυβερνήσουν τη χώρα, αναγνωρίζοντας ότι είναι αναγκαίος ο συμβιβασμός ώστε να έρθουν σε συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.

«Για μας είναι σημαντικό να πετύχουμε σταθερότητα στη χώρα και είμαστε η άγκυρα που θα την εξασφαλίσει», τόνισε.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι εν όψει των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η Γερμανία και η Ε.Ε., αλλά και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, καθιστούν αναγκαία μια κυβέρνηση «ικανή να δράσει».

Σουλτς: Τίποτα δεν αποκλείεται

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που σύμφωνα με τους αναλυτές μπορεί να πετύχει πράγματα πριν συμφωνήσει να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες, δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα εν όψει των συνομιλιών της ερχόμενης Πέμπτης. Ωστόσο, όπως τόνισε, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προδικαστεί.

 «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» είπε ο Μάρτιν Σουλτς, ωστόσο χαρακτήρισε ότι είπε πρόωρο να εκτιμήσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τριών κομμάτων: Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών.

Οι συνομιλίες της Πέμπτης

Οι συνομιλίες, που θα που θα αρχίσουν με την συνάντηση την Πέμπτη παρουσία του προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δεν αναμένεται να είναι εύκολες, δεδομένων και των προγραμμάτων με τα οποία κατέβηκαν στις εκλογές.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, που μέχρι προχθές απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε νέο μεγάλο συνασπισμό, έχουν ταχθεί υπέρ της αύξησης δαπανών για την παιδεία και τις υποδομές στη χώρα, αλλαγές στο σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να μην υπάρξει όριο στον αριθμό όσων ζητούν άσυλο.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ, που έχει επικριθεί από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του κόμματός της για την πολιτική της στο προσφυγικό, ίσως επιδιώξει μια πιο σκληρή πολιτική όσον αφορά την πολιτική ασύλου και τις επανενώσεις οικογενειών. Επιπλέον επιθυμεί μείωση φόρων. 

Πηγή: www.efsyn.gr

Προφίλ

  • Το 1989 ο νομός Βοιωτίας αποκτά το δικό του Ελεύθερο Ραδιόφωνο με την ονομασία Ράδιο Θήβα 97,5.
    Η εμβέλεια του αλλάζει και σηματοδοτεί το περιφερειακό Ραδιόφωνο της Στερεάς Ελλάδας με κύριο στόχο του την Ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΙΣΩΠΟΥ 7.32200
22620 81273
Fax: 22620 28117
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Quote

  • Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους προς τα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής.

    - Πλάτων -