Avatar

On Air

Ράδιο Θήβα

Εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ

By Δημοσιευμένο Ιανουαρίου 11, 2018

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και μέλη της διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής, που συστάθηκε με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάργηση του καταυλισμού των ΡOMA στη συνοικία Πυρί της Θήβας, την Τρίτη 9/1/2018.

 Στη συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Μάρκου. Από τα μέλη της Επιτροπής συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Δ. Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σωτήρης Δρένιος, οι Επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Μειοψηφίας κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής και Γιώργος Κατσέλης αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Πυρίου κ. Νίκος Φουτρής. 


Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δια ζώσης, πλέον, ενημέρωση του Υπουργού, μετά και από σχετικό έγγραφο του Δημάρχου, για την αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των ΡΟΜΑ στην περιοχή και τις ενέργειες του Δήμου, ώστε ο καταυλισμός να καταργηθεί, εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών και να κατεδαφιστούν άμεσα όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, όσων διαβιούν παράνομα στον καταυλισμό και δεν είναι δημότες στο Δήμο Θηβαίων, με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ανήκει και η αρμοδιότητα. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα ΡΟΜΑ κα Γιάντσιου, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου οι ΡΟΜΑ-δημότες Θηβαίων, στο πλαίσιο επανένταξης τους στην κοινωνία. 

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε ακόμα από τον κ. Υπουργό, την ένταση διενέργειας της αστυνόμευσης και των αστυνομικών ελέγχων για το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη απομάκρυνση του οικισμού, με την παρουσία μόνιμης αστυνομικής δύναμης καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. Θηβών, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα επανασύστασης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών. 

Ο κ. Χαλβατζής τόνισε, επίσης, στον κ. Υπουργό ότι η κατάσταση διαχρονικά στον καταυλισμό είναι εκτός ελέγχου, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την κατανάλωση νερού και ότι πλέον δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα της Θήβας αλλά της πολιτείας. Ο κ. Κατσέλης αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα των ΡΟΜΑ είναι δυσβάστακτο και εκρηκτικό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης μίλησε για άβατο στον καταυλισμό. 

Ο κ. Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την απαράδεκτη κατάσταση στον καταυλισμό και τα συσσωρευμένα προβλήματα, αφού έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Δήμαρχο και έχει λάβει όλες τις σχετικές επιστολές του, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και δήλωσε ότι θα βοηθήσει τη Θήβα στην επίλυση αυτής της χρονίζουσας κατάστασης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και θα συμβάλει με σχεδιασμό επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα, για την πάταξη της εγκληματικότητας. Επιπλέον, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε ότι έχει αυξηθεί, στο πλαίσιο του δυνατού, η αστυνομική δύναμη στην περιοχή και ότι υπάρχει θέληση για επίλυση του προβλήματος.

Προφίλ

  • Το 1989 ο νομός Βοιωτίας αποκτά το δικό του Ελεύθερο Ραδιόφωνο με την ονομασία Ράδιο Θήβα 97,5.
    Η εμβέλεια του αλλάζει και σηματοδοτεί το περιφερειακό Ραδιόφωνο της Στερεάς Ελλάδας με κύριο στόχο του την Ενημέρωση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΙΣΩΠΟΥ 7.32200
22620 81273
Fax: 22620 28117
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Quote

  • Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους προς τα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής.

    - Πλάτων -